ELSA Bucharest | Portfolio Categories AA
83
archive,tax-portfolio_category,term-aa,term-83,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Negotiation Competition

Negotiation Competition  –  anul viitor vom ajunge la cea de-a doua ediție a acestui eveniment, eveniment în cadrul căruia studenții facultătii de drept își pot perfecționa abilitățile de negocierile în tranzactiile si disputele internaționale;  proiectul este destinat studentilor de anii III și IV, dar și masterenzilor.  Evenimentul se va desfășura prin derularea a 4 runde de negocieri, la fiecare participând câte 2 echipe reprezentând clienții situați la cei doi poli opuși a situației de fapt, în urma căruia se vor acorda premiile I, II si III și cel mai bun negociator;  selecția participanților se va realiza pe baza completării unui formular, numărul recomandat de echipe participante fiind de 8;  în ceea ce privește procedura de desfășurare, concurenții vor primi cu o săptămână înainte informații generale, transmise tuturor, dar și informații specifice, transmise fiecărei echipe în parte, în funcție de partea pe care o reprezintă, împreună cu regulamentul și programul evenimentului;

Call of Diplomacy

 

Call of Diplomacy –  fiind reintrodus în urmă cu doi ani în lista evenimentelor ELSA București – acest proiect a reușit să atragă numeroși studenți prin faptul că, fiind unul dintre puținele de acest gen, oferă o viziune mult mai detaliată asupra unei profesii în diplomație.  Acest eveniment va urma să se desfășoare printr-un număr de 4-5 workshopuri și vizite la ambasade, în urma cărora studenții vor putea afla toate informațiile despre cariera diplomatică, cât și avantajele și dezavantajele acesteia.

Legal Explorations

Legal Explorations  –   acesta reprezintă un amplu proiect al departamentului, ce constă în desfășurarea a 4-6 workshop-uri finalizate cu un Concurs de Procese Simulate. Proiectul este destinat studenților de anii 3-4, care au posibilitatea de a-și fundamenta cunoștințele cu ajutorul prelegerilor susținute de profesioniști. Scopul evenimentului este de a da studenților posibilitatea de a lua contact cu diferite domenii din drept, neaprofundate în facultate;

Lawyers at work ([email protected])

Acest proiect construiește o punte de legătură între studenți, pe de-o parte, și avocați sau firme de avocatură, pe de altă parte. Studenții înțeleg mai bine domeniile de activitate în care lucrează profesioniștii în drept, prin prisma speakerilor și a întrebărilor adresate. Atmosfera creată de proiect se concretizează în aflarea aspectelor juridice din practică, precum și în reținerea sfaturilor oferite de profesioniștii din ziua de azi pentru profesioniștii de mâine. Conceptul este asemănător unui seminar de la facultate, de această dată susținut de practicienii de top.

Legal Courses

Combinând aspectul formativ cu cel informativ, acest proiect transpune cel mai bine scopul departamentului Activități Academice, organizând workshop-uri susținute de specialiștii în domeniu. Prin seria de workshop-uri pe care le propunem, ne dorim atât apropierea dintre specialiști și studenți, cât și abordarea unor probleme de actualitate din domeniul juridic.

Dezbateri pe teme juridice

Scopul acestor dezbateri este îmbunătățirea capacităților oratorice și de sinteză prin construirea și prezentarea opiniilor argumentate despre teme de actualitate. Îmbinând utilul cu plăcutul, dezbaterea de ELSA Day a devenit o tradiție, tema fiind aceeași la nivelul întregii rețele. Sub atenta supraveghere a unui juriu, echipele își exprimă în mod structurat argumentele, urmând a fi desemnată o echipă câștigătoare.

Concursuri de Eseuri

Reprezentând un proiect esențialmente academic, Concursurile de Eseuri testează capacitatea studenților de a-și exprima opiniile juridice după consultarea legislației, doctrinei și jurisprudenței. Dezvoltarea gândirii juridice analitice reprezintă unul dintre avantajele dobândite în urma participării la un asemenea concurs. Cele mai bune lucrări beneficiază, pe lângă premii, de publicarea lucrărilor de către partenerii noștri media.

Client Interview

Proiectul reprezintă o premieră la nivelul rețelei, prima ediție fiind organizată în 2017. Proiectul constă în simularea unei întâlniri dintre o echipă de avocați și un client, care le solicită acestora consultanță pe o problemă juridică. Acest proiect urmărește familiarizarea participanților cu cealaltă latură a avocaturii, cea pasivă, a consultanței. Întrucât prima ediție a fost un succes, proiectul va fi cu siguranță organizat și pe alte teme, pentru a obișnui studenții cât mai mult cu întâlnirile cu clienții.

ELSA Moot Court Competitions (EMC2)

EMC2 este un concurs de procese simulate la nivel mondial, având 5 Runde Regionale în cadrul cărora sunt simulate procedurile de soluționare a litigiilor din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului. ELSA București a organizat cel mai recent în martie 2015 una dintre Rundele Regionale ale EMC2.

Concursuri Naționale de Procese Simulate (NMCC)

Devenite deja o tradiție, Concursurile Naționale de Procese Simulate pe temele Drept Fiscal și Drept Civil („Francisc Deak”) reunesc an de an cei mai buni studenți din întreaga țară. Acestea constau în punerea în scenă a unei instanțe de judecată, concurenții fiind reprezentanții părților, pregătindu-i astfel pentru viitoarea carieră.