ELSA Bucharest | Portfolio Categories SC
84
archive,tax-portfolio_category,term-sc,term-84,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

International Focus Programme (IFP)

În cadrul acestui proiect, toate grupurile locale și naționale ELSA organizează evenimente pe un anumit subiect juridic, ales de Consiliul Internațional pe o perioadă de trei ani. În prezent, tema IFP este dreptul mediului, evenimentele fiind centrate pe acest subiect. Nu numai Departamentul S&C poate să organizeze evenimente în cadrul IFP, ci și AA și STEP se pot implica, desfășurând proiecte specifice. În contextul IFP, grupurile locale și naționale colaborează cu ELSA Internațional și cu instituțiile juridice în vederea formării unei baze solide de cunoștințe.

Vizite instituționale

Principalul obiectiv al vizitelor instituționale este acela de a ajuta studenții să stabilească contacte cu instituțiile de interes general, care arată aplicabilitatea practică a ceea ce se studiază în facultate. Printre instituțiile vizitate sunt : Parlamentul, Curtea Constituțională, Consiliul Superior al Magistraturii etc.

Schimburi de vizită

Schimburile de vizită sunt proiecte populare în rețeaua ELSA întrucât acestea cuprind schimburi academice, culturale și sociale. Acest tip de proiecte reprezintă una dinte modalitățile prin care se realizează deviza noastră despre demnitate umană și diversitate culturală, oferind tuturor grupurilor locale oportunitatea de a dobândi noi cunoștințe, de a cunoaște alți studenți și nu numai, de a învăța despre alte culturi și orașe, fiind deci cea mai bună modalitate de a introduce noii membri în rețeaua internațională ELSA.

Enciclopedii Sociale

Conceptul de Enciclopedii sociale  s-a născut ca urmare a dorinței, precum și a necesității  studentului de a stăpâni fluxul informațional în societatea contemporană. Cutumiar, proiectul se materializează într-o conferință, ce urmărește îmbogățirea nivelului de cunoștințe generale al studentului prin abordarea unor teme ce exced domeniul juridic.

Diferența dintre mediocritate și excelență este subliniată prin cultură. Datorită statului științelor juridice de contrapunct în societate, abordarea problemelor juridice impune lărgirea orizontului spre îmbrățișarea diversității aspectelor acesteia.

Enciclopediile Sociale și-au conturat, încă de la prima ediție, obiectivul de a menține o legătură strânsă între specialist și societate.

Evenimentul se adresează tuturor studenților ce doresc un ”update” al realității sociale, precum și un ”level up” al nivelului de cunoștințe generale.

ELSA Talks

Formatul prelegerilor se aseamănă discursurilor de tip TED Talks. În acest fel, prin prelegeri scurte, de 30 de minute, urmate de o sesiune de întrebări, ne propunem a prezenta studenților la Drept concepte desprinse din actualitatea jurdică. Ceea ce diferențiază ELSA Talks de o conferință clasică este modul în care subiectele avute în vedere sunt aduse în lumina publicului. Conceptele abordate sunt prezentate din perspective ce depășesc domeniul juridic, reușind, astfel, a oferi participanților o viziune globală asupra unor aspecte ce stârnesc interesul acestora.

Living Library

Living Library este un eveniment cu tradiție, ajuns la a VIII-a ediție, care poate fi văzut ca și un “seminar la o cafea”, dat fiind meniul informal în care acest proiect se desfășoară. Este un concept diferit, care permite apropierea dintre diverși specialiști și studenți. Acesta din urmă este încurajat să pună întrebări, pentru a aprofunda domeniul care îl interesează într-un mod plăcut și relaxant.

Conferința Națională JR

Desfășurată pe parcursul a trei zile, această conferință își propune a se concentra asupra situației actuale a justiției, precum și asupra anumitor modificări din domeniul legislativ. precum și aducerea în discuție a anumitor aspecte ale sistemului judiciar, a căror importanță și transformare necesită lămuriri din partea  unor specialiști în domeniu.

Evenimentul a înregistrat un real succes încă de la prima ediție, în anul 2010, în Aula Institutului Național al Magistraturii, motiv pentru care departamentul Seminare & Conferințe a considerat oportună reluarea conceptului acestui proiect, devenit, între timp, un eveniment de tradiție, atât pentru departament, cât și pentru întreaga asociație.

Conferința Națională ”Justiția în România” oferă șansa de a descoperi noutățile sistemului juridic, de a asculta opinii avizate ale unor specialiști în domeniu și de a clarifica nelămuriri cu privire la demersurile legislative actuale și viitoare.