ELSA Bucharest | Portfolio Categories STEP
85
archive,tax-portfolio_category,term-step,term-85,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Proiectul STEP (Student Trainee Exchange Programme)

Este proiectul de bază al departamentului, oferind și numele acestuia, ce presupune un schimb de experiență prin care se facilitează realizarea unui stagiu de practică într-o țară străină, precum și accesul studenților străini la efectuarea unui stagiu în România.

Jobfest

Acest proiect implică prezentarea uneor oferte de angajare sau de efectuare a unui stagiu de practică, realizându-se prin prezentarea caselor de avocatură, a echipei fiecăreia dintre acestea, a departamentelor și a mediului de lucru din cadrul acestora. Cunoscând criteriile de selecție impuse de fiecare firmă, în urma evenimentului, studenții pot aplica pentru cele față de care există compatibilitate.

Perspective juridice

Proiectul are drept scop educația juridică a studenților prin prezentarea profesiilor, precum aceea de avocat, notar, magistrat, dar și din domeniul diplomației, medierii. Astfel, studenții au oportunitatea de a cunoaște drumul ce trebuie parcurs în cadrul carierei profesionale, obstacolele și provocările pe care le presupune.

Practică Specială

Acest proiect are drept scop facilitarea accesului studenților la desfășurarea unui stagiu de practică în cadrul unei case de avocatură. În acest mod, pot lua contact cu mediul corporatist, beneficiind de disponibilitatea avocaților și obținând o perspectivă reală asupra vieții de avocat.

Postuniversitaria

Acest proiect este unul de referință al departamentului STEP, prin intermediul căruia sunt oferite locuri de practică studenților, în cadrul instituțiilor publice precum Curtea Constituțională, Tribunal, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Justiției și multe altele. Prin intermediul acestuia, studenții au posibilitatea de a desluși activitățile specifice fiecăreia dintre instituții și de a-și îmbunătăți abilitățile practice.